ISS: Flytter penge fra banker til aktionærer

ISS har forhandlet sig til bedre banklån ved at bruge midlerne fra sidste års børsnotering til at refinansiere dyr gæld. Fortsat faldende renter i 2015 betyder, at investorerne kan se frem til at modtage et større udbytte fra den danske servicegigant til næste år.

ISS hovedkvarter i Søborg Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Torsdagens ISS-regnskab faldt ikke umiddelbart i aktionærernes smag, da en større nedskrivning i Holland på 420 mio. kr. var med til at sende aktien ned i bunden af C20-indekset. Torsdag middag var ISS-aktien nede med omkring 3,5 pct.

På den lidt længere bane har investorerne dog udsigt til at få smilene tilbage, da udbyttet fra ISS til næste år ser ud til at blive bedre end de 4,9 kr. pr. aktie, som selskabet udbetaler i år. Netop udsigten til stabile udbyttebetalinger var et salgsargumenterne fra ISS, da selskabet sidste år blev introduceret på børsen. Pengene fra børsnoteringen blev efterfølgende anvendt til at skabe bedre muligheder for at belønne aktionærerne med dividende-udbetalinger, da ISS i kølvandet på sin nye status som fondsbørsselskab både indfriede og omlagde lån til en meget fordelagtig rente.

»Vi har nu en kapitalstruktur, som er noget mere fleksibel at arbejde med. Det betyder meget, at vi ikke længere skal betale renter til vores banker. Så i stedet for at give pengene til banker, kan vi give dem til vores aktionærer, hvilket også er årsagen til, at vi giver en dividende på 4,9 kr. for 2014,« siger ISS-topchef Jeff Gravenhorst.

ISS-direktøren vurderer, at renterne vil blive endnu lavere i 2015. Derudover har ISS allerede lavet en række gode forhandlinger på det seneste, som betyder, at selskabet forventer lavere renteomkostninger til næste år.

»Vi giver en forventning til næste år med en organisk vækst på 2-4 pct. Det lægger sig selvfølgelig opad, at vi stadig ser, at Europa er i blandet økonomisk form, men vi har også vundet en lang række gode kontrakter hen over de seneste måneder - herunder hos UBS i London og Swisscom i Schweiz. Vi forventer en højere driftsmarginal til næste år og en cash conversion på over 90 pct. Med det in mente og lavere renter har vi selvfølgelig en forventning om højere profit til næste år før goodwill. Og det er jo den, vi betaler 50 pct. af i dividende til aktionærerne,« siger Jeff Gravenhorst.

Fredag kan ISS fejre sin 1 års fødselsdag som børsnoteret selskab. Og trods dagens skuffelse med nedskrivningen i Holland, er ISS-topchefen tilfreds med, at selskabet har været i stand til at levere en dividende til aktionærerne, der er på linje med forventningerne.

»Det har overordnet set været et rigtig godt år, hvor vi er blevet en bedre virksomhed,« siger Gravenhorst.

Samlet set er ISS-aktien steget med omkring 30 pct. siden børsnoteringen for et år siden.