ISS firedobler underskud

Den organiske vækst i service-virksomheden ISS fortsætter - det er stadig I-landene, der trækker læsset, men de nye vækstmarkeder tager til i vækst, men det viser sig dog ikke på bundlinjen, der stadig tynges af den enorme gæld.

ISS logo. Fold sammen
Læs mere
Foto: NF
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er ikke meget nyt i gulvspanden hos service-virksomheden ISS. Omsætningen steg fra 18,9 milliarder kroner til 19,3 milliarder kroner, men det syner ikke på EBIT-niveau, der skrumpede med minimale 4 mio. kroner til 868 mio. kroner.

Bundlinjen er dog blevet noget rødere end sidste år. Faktisk har ISS næsten fem-doblet sit underskud, så det nu ligger på 116 mio. kroner mod 25 mio. kroner sidste år. Det er stadig de finansielle udgifter til den næsten 30 milliarder kroner store gæld, der tynger regnskabet. De samlede finansielle udgifter ligger på 714 mio. kroner i kvartalet.

Den organiske vækst i selskabet fortsætter, men ikke i helt så højt tempo som i første kvartal af 2011, hvor væksten lå på næsten 6 pct. I dagens regnskab er det tal faldet til 3,1 pct.

”Vi er tilfredse med, at ISS fortsætter med at levere vækst i både de nye økonomier og de modne markeder. Oven på den stærke organiske vækst i 2011, har vi i alle regioner med undtagelse af Stillehavsområdet leveret positiv organisk vækst i dette kvartal," siger Jeff Gravenhorst, administrerende direktør i ISS.

Siden ISS blev taget af fondsbørsen af en stor kapitalfond, har service-virksomheden været spekuleret tilbage på C20-listen flere gange, og i oktober måned sidste år meldte engelske G4S sig pludselig på banen med et overtagelsestilbud, som aktionærerne dog afviste.