ISS-brand og hovedkvarteret i Danmark er fortid

G4S planlægger at lukke hovedkvarteret i Danmark. ISS stopper samtidig som selvstændigt brand, fremover vil alle dele af forretningen hedde G4S

ISS ophører som selvstændigt brand. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der skal nyt navn og logo på uniformerne, når ISS' omkring 525.000 ansatte fremover møder på arbejde. Det er nemlig slut med at hedde ISS, lyder beskeden fra de nye ejere G4S, der samtidig planlægger at lukke ISS-hovedkvarteret i København.

"Overordnet set kommer købet af ISS ikke til at koste jobs for engelske ansatte," lød beskeden fra G4S' topchef Nick Buckles under en netop overstået telekonference i forbindelse med købet af ISS. Men beskeden er dog en ganske anden for de danske ansatte. Hovedkvarteret i København skal nemlig neddrosles og de ansatte rykkes til andre funktioner - muligvis i andre lande.

"Vores fælles hovedkvarter kommer også i fremtiden til at ligge i Crawley (syd for London, red.). I Englander ISS baseret i Woking og London, men det vil blive neddroslet og overflyttet til Crawley. Det samme gælder ISS-hovedkvarteret i København, der vil blive skåret ned til et minimum. De ansatte vil kunne fortsætte i andre funktioner i ISS eller eventuelt rykkes til tilsvarende funktioner i andre lande," siger G4S-direktøren. Se web-TV: En trist dag for DK

Med fusionen af de to virksomheder kommer det samlede antal ansatte op på 1,2 millioner. Er I ikke bange for at blive for store?

"Begge selskaber har over 500.000 ansatte, så vi er begge erfarne med den omfattende administration, der hører til så mange ansatte. Heldigvis minder vi meget om hinanden i måden, vi håndterer så mange mennesker på, så jeg tror ikke, det bliver et problem. Om man har 600.000 eller 1,2 millioner ansatte gør faktisk ikke den store forskel," siger Nick Buckles.

Læs bloggen: Med ISS-salget mister Danmark endnu et fyrtårn

Hvad kommer fusionen til at betyde i forbindelse med jobs?

"Vi forventer, at der vil blive skåret omkring 2.000 stillinger væk i Stobritiannien på kort sigt, men på længere sigt forventer vi 4.000-5.000 nye job her. På verdensplan ser jeg muligheder for at skabe omkring 18.000 nye stillinger årligt," siger Nick Buckles.

INFOshop: Rengøringsbranchen effektiviserer sig til god økonomi