ISS-boss: Holland er en skønhedsplet

ISS levererede torsdag et grundlæggende robust regnskab, som dog bliver skæmmet af en nedskrivning på 420 mio. kr. i Holland. Selskabets topchef medgiver, at den hollandske forretning er regnskabets sorte får.

Foto: Søren Bidstrup. Servicekoncernen ISS kom ud af 2014 med et resultat på 1.014 millioner kroner mod et minus på 397 millioner kroner året før, oplyser ISS til fondsbørsen. (Foto: Søren Bidstrup/Scanpix 2015)
Læs mere
Fold sammen

Servicegiganten ISS landede i fjerde kvartal af 2014 et overskud, der var næsten 400 mio. kr. under det ventede. Den primære årsag til indtjeningsskuffelsen i et ellers solidt regnskab, skal findes i Holland, hvor ISS har foretaget en nedskrivning på 420 mio. kr.

ISS-topchef Jeff Gravenhorst medgiver, at den hollandske nedskrivning giver regnskabet ridser i lakken.

»Europa har ikke haft samme medvind på den makroøkonomiske scene, som vi forventede gennem 2014.  Og vi forventer sådan set det samme brogede billede for det næste år. Derfor har vi valgt at være forsigtige og tage en nedskrivning nu på vores hollandske forretning. Og selvfølgelig kan du sige, at det er en skønhedsplet, siger Jeff Gravenhorst.

Han understreger samtidig, at selskabet har en særlig udfordring i Holland. Derfor er der ikke udsigt til nedskrivninger i andre europæiske lande, hvor de økonomiske udsigter kan være sammenlignelige med forholdene i Holland.

»Holland har været lidt af en udfordring. Vi har nogle lidt besværlige arbejdsmæssige forhold. Vi har lavet en relativ stor omstrukturering i Holland og solgt mange selskaber fra. Derfor har vi taget en nedskrivning for at være på den sikre side,« siger Jeff Gravenhorst, der dog vurderer, at der er lysere tider på vej.

»Det går bedre i Holland. Vi er gået fra at være meget fokuserede på omkostningsreduceringer til nu at være kommercielt fokuserede. Og vi har allerede vundet en stor kontrakt i Holland, som starter op i andet kvartal,« siger ISS-chefen.

ISS-aktien falder med over 2 pct. i kølvandet på regnskabet.

Servicegiganten blev grundlagt i København i 1901 og har i dag over 500.000 ansatte.