ISS bliver i familien

Servicegiganten ISS, der er blevet solgt til sikringskoncernen G4S, vender på finurlig vis tilbage rødderne.

Den afdøde milliardær Jørgen Philip-Sørensen grundlagde Group 4, der senere skulle blive til G4S. Hans bedstefar stiftede ISS, der i dag blev købt af G4S. Fold sammen
Læs mere
Foto: KELD NAVNTOFT
Ringen er på sin vis sluttet, efter at den danske servicegigant ISS mandag blev opkøbt af den dansk-britiske sikringskoncern G4S. Servicekæmpen blev i sin tid nemlig grundlagt af bedstefaderen til den mand, der senere skulle stifte G4S, nemlig Jørgen Philip-Sørensen.

Den afdøde forretningsmand kom ud af en driftig familie, hvor bedstefaderen grundlagde ISS som vagtselskab tilbage i 1901 under navnet Kjøbenhavn Frederiksberg Nattevagt.

Se web-TV: En trist dag for Danmark

Derudover var Jørgen Philip-Sørensens far grundlæggeren af det svenske sikkerhedsfirma Securitas, der i dag er en af G4S' største konkurrenter inden for sikkerhed. Securitas var iøvrigt styret af Jørgen Philip-Sørensens bror i en periode.Det var i 1960erne, at han stiftede Group 4 i Storbritannien. Selskabet voksede stærkt i 70erne og 80erne, og i 2000 overtog Group 4 danske Falck, hvor Jørgen Philip-Sørensen selv tog rorpinden.

Falck blev senere udskilt igen og Group 4 derefter smedet sammen med et nyt selskab under navnet Group 4 Securicor (G4S).

Læs bloggen: Danmark mister endnu et fyrtårn

I dag sidder erhvervsmanden Alf Duch-Pedersen for bordenden i G4S som bestyrelsesformand.

Han har tidligere været bestyrelsesformand for Danske Bank og administrerende direktør for Danisco, og sad desuden i bestyrelsen for Falck, da G4S overtog firmaet i 2000.

INFOshop: Rengøringsbranchen effektiviserer sig til god økonomi