Israelsk OK til Google

|KORT NYT:| Den israelske regering har godkendt en anmodning fra internetgiganten Google om at åbne for funktionen Gadevisning.

Google Street er efterhånden meget udbredt. På billedet er man igang med at 'kortlægge' Amazonasfloden. Nu har Google også fået lov til at rykke ind i Israel. Fold sammen
Læs mere
Foto: EVARISTO SA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det sker dog på betingelse om, at borgernes privatliv og sikkerhed beskyttes. Den omstridte Gadevisning er en mulighed for på korttjenesten Google Maps at se 360-gradersfotos af hele områder.

I mange lande har der været protester, som ikke blev mindre af, at Googles fotovogne ulovligt - ud over at fotografere - opsamlede oplysninger fra trådløse net, der ikke var beskyttet af en kode, hvorved beskeder, besøg på netsider og sågar adgangskoder blev samlet op. Datatilsynene i en række lande skred ualmindeligt hårdt og kontant ind.

Google har indvilliget i at sløre ansigter og nummerplader på de fotos, som vises, og man kan anmode om at få billeder af sit eget hus fjernet fra Gadevisning, som også findes i Danmark.

Th.