Islandske bankchefer er anholdt

To tidligere topchefer for den kollapsede islandske bank Kaupthing er blevet anholdt. Det rapporterer den islandske tv-station RUV.

Foto: Scanpix
Ingolfur Helgason, tidligere chef for bankens islandske afdeling, og Steingrimur Karason, tidligere chef med ansvar for risikovurdering, blev anholdt sent mandag, da de ankom til Reykjavik med fly fra Luxemburg, hvor begge bor.

Samtidig har Interpol udsendt en international arrestordre på Kaupthings tidligere bestyrelsesformand Sigurdur Einarsson. Han er eftersøgt for bedrageri og svindel i Island, men bor i London.

Både Helgason og Karason har været gennem et kort forhør tidligt tirsdag, før de blev anholdt.

Sidste torsdag blev Kaupthings tidligere topchef Hreidar Mar Sigurdsson og bankens tidligere chef i Luxemburg Magnus Gudmunsson anholdt. Begge bor normalt i Luxemburg og bliver stadig tilbageholdt.

Anklager Olafur Hauksson siger, at de to først blev anholdt for anklager om "økonomisk kriminalitet" og "lovovertrædelser inden for værdipapirhandel, markedsmanipulation og brud på børslovgivning".

Sigurdsson og Gudmunsson bliver begge tilbageholdt i to uger, for at sikre at politiets efterforskning forløber ordentligt.

Islands tre største banker Kaupthing, Landsbanki og Glitnir kollapsede i 2008 og blev siden overtaget af den islandske stat.

/ritzau/AFP