Islandsk finansminister: Vi går hård vinter i møde

De kommende vintermåneder bliver hårde ved Islands økonomi, lyder det nu fra finansministeren, der dog ser lys på den anden side.

Den islandske befolkning kan for alvor komme til at mærke krisen de kommende måneder.

"Der venter en svær vinter, hvor arbejdsløsheden kan stige igen, men efter det, så bør vi have det set værste," siger finansminister Steingrimur Sigfusson til borsen.dk.

Arbejdsløsheden i Island ligger i øjeblikket på historisk høje 8,5 procent. Til sammenligning ligger den i Danmark på 3,5 procent. Men ifølge ministeren, der tilhører partiet Venstrebevægelsen, venter der bedre tider på den anden side af vinterkulden:

"Vi er optimister og tror på en stabilisering af økonomien og måske en lille fremgang i midten af næste år," siger Steingrimur Sigfusson.

Forbedret konkurrenceevne
Den islandske krones markante svækkelse har øget eksportsektorens konkurrenceevne på de udenlandske markeder, påpeger finansministeren.

Samtidig oplever landets næststørste erhverv, turismen, en stor tilstrømning denne sommer.

Over for Borsen.dk må han dog i samme omgang indrømme, at situationen i verdensøkonomien ikke lige frem gør det let at få afsat de nordatlantiske varer på trods af valutafordelen.