Iskold luft mellem kabinepersonalet og SAS-ledelsen

Et møde mellem SAS-ledelsen og fagforeningerne tirsdag eftermiddag efterlod flere spørgsmål end svar. Det er fortsat uklart, hvad der skal ske med 27 suspenderede ansatte.

Jean Pierre Schomburg, næstformand for kabinepersonalets fagforening, kalder det »uanstændigt« at trække sagerne om de 27 suspenderede i langdrag. Foto: Jeppe Bjørn Vejlø Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vejen til forsoning og et godt samarbejdsklima mellem ledelsen i SAS og det danske kabinepersonale virker lige nu næsten uendelig lang. Det er i hvert fald det indtryk, som de fleste, der har fulgt tirsdagens møde mellem ledelsen og de faglige organisationer må sidde tilbage med.

Ledelsen i SAS havde indkaldt repræsentanter fra alle de faglige organisationer til et møde i det såkaldte Hovedsamarbejdsudvalg. Det stod dog hurtigt klart, at de stridende parter ikke havde nærmet sig hinanden oven på næsten fire dages strejke, der endte mandag. Efter halvanden times tid forlod en frustreret Jean Pierre Schomburg, næstformand for kabinepersonalets fagforening, CAU, mødet, fordi ledelsen ifølge hans udlægning ikke ønskede at diskutere det væsentligste spørgsmål: Hvad skal der ske med de 27 suspenderede kabineansatte?

Jean Pierre Schomburg forsøgte gentagne gange at bringe emnet op, men ifølge Berlingske Business’ oplysninger ønskede ledelsen ikke at diskutere punktet i detaljer. Derfor blev det kun berørt kort, og det fik Jean Pierre Schomburg til at forlade mødet.

Det sidste ord er ikke sagt

De 27 kabineansatte er suspenderet, fordi ledelsen mener, at de har chikaneret de kolleger, der ønskede at arbejde under weekendens overenskomststridige konflikt. SAS-ledelsen har ifølge Berlingskes oplysninger videregivet sagerne om de suspenderede medarbejdere til jurister i erhvervsorganisationen DI, der skal vurdere sagerne enkeltvis.

Det var tirsdag aften ikke muligt at få en kommentar fra Jean Pierre Schomburg, men han udtalte umiddelbart efter mødet til DR, at »det er uanstændigt« at trække sagerne om de 27 suspenderede i langdrag.

Kabinepersonalets strejke i SAS blev udløst af utilfredshed over, at 147 ansatte i SAS skal flyttes til datterselskabet Cimber med ændrede arbejdsvilkår. Mandag meldte medarbejderne sig igen klar til tjeneste, efter at SAS havde truet med at fyre alle, der ikke genoptog arbejdet. Det stod dog hurtigt klart, at det sidste ord ikke er sagt, da talsmanden for kabinepersonalet, Jakob Esposito, allerede samme dag sagde, at man helt lovligt kan begynde en konflikt under den nye overenskomst, hvis det er aktuelt.

Der er pt. ikke aftalt nye møder mellem kabinepersonalet og SAS-ledelsen. Ledelsen ønskede tirsdag aften ikke at udtale sig om eftermiddagens møde og det videre forløb.