Irsk Rockwool-konkurrent bygger videre på stærk vækst

Den irske byggematerialeproducent Kingspan, der er konkurrent til danske Rockwool, oplever fortsat stor fremgang på sine kernemarkeder, hvilket polstrer i både toppen og i bunden af årsregnskabet for 2015.

Foto: Henning Bagger. Den irske byggematerialeproducent Kingspan, der er konkurrent til danske Rockwool, oplever fortsat stor fremgang. Her ses produktion af rockwool på fabrikken Rockwool ved Hobro.
Læs mere
Fold sammen

Det er takket være stor efterspørgsel på det britiske og amerikanske marked steg omsætningen med hele 47 pct. til 2,77 mia. euro i 2015.

På disse markeder meldes der desuden om høj vækst i salget af isoleringspaneler og isoleringsplader, mens salget udviklede sig fladt i det øvrige Europa.

Virksomhedens vokseværk viser sig også på driftsresultat målt på EBITDA, der i 2015 steg 67 pct. til 316,4 mio. euro mod 189,3 mio. euro året før.

Isoleret set steg Kingspans resultat per aktie, EPS, til 106,7 cent, hvilket er en stigning på 70 pct. fra resultatet i 2014.

- Vi er glade for at rapportere et rekordresultat for koncernen i 2015 og en stærk start på 2016, siger selskabets topchef, Gene Murtagh, i forbindelse med regnskabet.

Fremgangen kommer også aktionærerne til gode, da de kan se det samlede udbytte stige 54 pct. til 25 cent per aktie.