Irma trækker sig fra Aarhus og Odense

Københavnerkæden trækker følehornene til sig i provinsen og lukker butikkerne i Aarhus og Odense.

Irma har ikke haft held med sin provinssatsning. Her et billede fra åbningen af en butik i Aarhus C. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Irma lukker og slukker i Aarhus og Odense. Supermarkedskæden har ikke kunnet få en god forretning ud af den ene butik i Odense og de to i Aarhus - og derfor tager Irma konsekvensen fra 1. marts 2013, skriver epn.dk.

”Det var et eksperiment, vi gjorde, da vi åbnede de første butikker på Fyn og Jylland. Resultatet har været en god opbakning fra mange kunder og en pæn omsætning, men desværre ikke nok til, at vi kan drive butikkerne rentabelt på så relativt dyre beliggenheder,” siger adm. direktør Alfred Josefsen til netavisen.
Dermed er en jysk-fynsk retræte for den ærke-københavnske kæde en realitet. Irma satte angrebet på provinsen ind i 2008, men allerede sidste år stod det klart, at satsningen ikke havde givet det ønskede resultat. Her valgte Alfred Josefsen nemlig at lukke butikken i Aalborg.

"Uden for Sjælland må vi konstatere, at der sjældent er nok til, at vi kan drive en fysisk butik rentabelt. Det beklager jeg, for jeg havde en drøm om at gøre Irma landsdækkende," siger Alfred Josefsen ifølge epn.dk.
 
Der er i dag været afholdt personalemøder for de berørte ansatte, og alle er blevet lovet nyt arbejde i COOP-koncernen, når butikkerne lukker næste år.