Irma-topchef skal være pelsboss

Irmas topchef Jesper Uggerhøj forlader sin stilling for i stedet at blive administrerende direktør for Kopenhagen Fur. Pelskæmpen havde i seneste regnskabsår en omsætning på lige knap 11 mia. kr.

Irmas administrerende direktør Jesper Uggerhøj er færdig med fødevarer og tager i stedet fat på nye udfordringer som topchef for pelsgiganten Kopenhagen Fur. Fold sammen
Læs mere
Foto: Helle Moos / Kph Fur
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Irmas administrerende direktør Jesper Uggerhøj er færdig med fødevarer og tager i stedet fat på nye udfordringer som topchef for pelsgiganten Kopenhagen Fur. Uggerhøj tiltræder i sit nye direktørjob den 1. april.

Det fremgår af en meddelelse fra Kopenhagen Fur.

»Jeg ser det som en meget stor og spændende udfordring at overtage direktørposten i Kopenhagen Fur. Virksomheden har i tæt samarbejde med de danske pelsdyravlere skabt imponerende resultater på de internationale markeder de senere år og indtager i dag en global førerposition. Den position ser jeg frem til fortsat at kunne udvikle i tæt samarbejde med pelsdyravlerne og de mange dygtige medarbejdere i Kopenhagen Fur,« siger Jesper Uggerhøj i en meddelelse.

Den nye pelsboss har tidligere været administrerende direktør for Premier Is og Løgismose. Derudover har Jesper Uggerhøj haft ledende stillinger i Toms-Gruppen og Arla Foods.

Kopenhagen Fur udpeger sin nye direktør i kølvandet af et temmelig mærkværdigt forløb, hvor pelsgiganten tilbage i efteråret 2015 ellers havde udnævnt en helt anden til stillingen. Hvad der præcist skete dengang, er stadig omgæret af mystisk og spekulationer, men i hvert fald fyrede topledelsen i Kopenhagen Fur den kommende topchef Kenneth Loberg blot en uge efter, at han var blevet udpeget til at efterfølge den mangeårige direktør Torben Nielsen.

»Efter at have konstateret tillidsbrud har Kopenhagen Furs bestyrelse og administrerende direktør Torben Nielsen været nødsaget til at afslutte Kenneth Lobergs ansættelsesforhold,« skrev Kopenhagen Fur dengang i en pressemeddelelse.

Kopenhagen Fur er verdens største pelsauktionshus. Minkskind udgør omkring en tredjedel af den danske eksport til Kina og Hongkong.