Irma satser på discountvarer online

Irma.dk har måttet udvide sit sortiment med discountprodukter for at få kunder i e-butikken. Lave priser er nødvendige for at kapre kunder.

Irmas netbutik irma.dk har udvidet sit sortiment online med 100 discountprodukter fra Fakta. Arkivfoto: Brian Bergmann Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Friske varer, kvalitet og bekvemmelighed er ikke nok. Der skal også være produkter til discountpriser, hvis man for alvor skal lokke dagligvarekunder i e-butikken.

Med den erkendelse har nemlig.com indledt en offensiv på det danske marked ved at sælge dagligvarer online til Netto-priser, fortalte Berlingske Business torsdag. Nu lyder det fra landets mest luksuriøse supermarkedskæde Irma, at man har været nødt til at foretage et lignende træk nedad i markedet.

Kunderne på internettet går så meget op i prisen på produkterne, at irma.dk har udvidet sit sortiment med over 100 discountprodukter fra Fakta og lagt dem fast ind i Irmas sortiment på nettet. Der er tale om produktserien X-tra, der er en klassisk discountserie med alt fra dåsemajs til 4,95 kroner til en hårspray til 11,25 kroner og et kilo frosne pomfritter til 11,95 kroner.

For at udstråle eksklusivitet vil Irma ikke have discountserien med det udprægede discountlook på hylderne i sine fysiske butikker. Men der er ikke plads til den slags fine fornemmelser, hvis man vil have kunder i e-butikken.

»På irma.dk satser vi på friskhed og unikke varer, for det efterspørger Irma-kunderne. Men vi har også fundet ud af, at det er en god idé at have nogle billige produkter, for det vil en del kunder gerne have, når de sætter sig og bestiller varer. Vi har derfor foruden Irmas billige serie »Irma Hverdag« introduceret den billige serie »X-tra«, der også er en del af Coop-koncernens sortiment,« siger Gregers Wedell-Wedellsborg, der har ansvaret for alle Coops aktiviteter på internettet.

Vigtigt supplement

Discountserien X-tra var i første omgang en del af et eksperiment, men i dag er serien en fast del af sortimentet.

»Jeg vil gerne understrege, at Irma ikke vil forsøge at blive discountbutik på nettet. Men det er et vigtigt supplement for irma.dk at have de billige produkter fra X-tra i sortimentet,« siger han.

De seneste tredive år er danskerne blevet mere og mere prisfølsomme, når det kommer til dagligvareindkøb. Discount er i dag så udbredt, at det er discountpriserne på daglivareprodukter, der er blevet sammenligningsgrundlaget for mange kunder, når de skal vurdere, om et køb er godt eller dårligt. Det betyder, at de går en stor bue uden om dagligvarebutikkerne på nettet, hvis de ikke kan få nogle af de mest basale fødevarer til relativt lave priser. Den udvikling står i kontrast til vurderinger fra eksperter i detailhandelen, der igen og igen har sagt, at det er bekvemmelighed, der er det afgørende konkurrenceparameter blandt e-butikkerne.

Det kan gå hurtigt

De nethandlendes prisfokusering og det nye initiativ fra nemlig.com kan få daglivarekæmpen Coop til at åbne yderligere for salget af lavprisprodukter online. I dag sælger Coop kun dagligvarer via irma.dk, men Fakta eller en anden af Coops kæder kan være på vej med en ny e-butik med flere produkter til lave priser.

»Jeg vil ikke udelukke noget som helst. Hvis vi beslutter os for at gøre det, kan vi gøre det rigtig hurtigt. Vi har et setup, der er klar til at kunne håndtere det,« siger Gregers Wedell-Wedellsborg.

»Men dét at få det økonomisk til at hænge sammen med en discountmodel på nettet, tror jeg, er en stor udfordring i dag. Medmindre man har mange penge med,« siger han og fortæller, at markedet har udviklet sig langsommere end først antaget, men i år er væksten accelereret.

Coop og Dansk Supermarked vil senest inden for det næste år lancere en større satsning på dagligvaresalg online, lyder vurderingen fra Annette Falberg, direktør for FDIH – Foreningen for Dansk Internet Handel.