Irma går efter 50 pct. økologi

Irma ligger helt i front på økologi i dagligvarebranchen, og her planlægger supermarkedet at blive. I løbet af de næste ti år skal økosalget løftes til 50 pct.

Ifølge Irmas indkøbschef, Martin Hansen, er det målet i løbet af de næste ti år at nå et økologisk salg på 50 procent. Irmas hemmelighed, ifølge indkøbschefen, er dels at have de mest bevidste kunder, og dels konstant at komme med nye og bedre økologiske varer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Germund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

30,9 procent af den samlede omsætning i 81 Irma-supermarkeder kommer fra økologiske fødevarer. Det imponerende tal fremgår af en frisk opgørelse, som Irma har lavet over de seneste par måneders salg.

Med økosalg på 30,9 procent er Irma ikke alene den kæde i Danmark med den højeste økologiandel. På verdensplan er Irma også nummer et, da Danmark er det land i verden med den største økologiske andel i daglig­varehandelen.

Ifølge Irmas indkøbschef, Martin Hansen, er det målet i løbet af de næste ti år at nå et økologisk salg på 50 procent.

Irmas hemmelighed er, ifølge indkøbschefen, dels at have de mest bevidste kunder, dels konstant at komme med nye og bedre økologiske varer.

»Det er en række nye vareområder, der skaber væksten i år. For eksempel har vi øget salget af økologisk friskpresset juice med 260 procent i år, vin med 185 procent og specialiteter som for eksempel couscous med 360 procent,« siger Martin Hansen.

På basisprodukter som mælk, rodfrugter og gryn er økosalget i størrelsesordenen 80-90 procent af det samlede salg, og det kan ikke øges meget mere, mener han.

»Vores erfaring viser, at vi som land kan drive det meget længere med hensyn til økologi. Det afgørende er, at kunderne oplever, at de får høj kvalitet for pengene. Det vil sige varer, der skal kunne mere end blot at være økologisk producerede. Ikke mindst skal de have ekstra god smag eller ekstra dyrevelfærd,« siger Martin Hansen.

Irma Christianshavn er den af Irmas 81 butikker, der har den største økologiandel. 41 procent af det samlede fødevaresalg i dag er økologisk. Sidste år havde Irma et samlet salg på 2,5 milliarder kr.