Irma fjerner skyllemidler fra hylderne

Det er slut med at sælge skyllemidler i butikskæden Irma. Skyllemidler forurener og er ikke nødvendige, siger Irmas miljøchef.

Irma dropper salget af skyllemiddel. Butikskæden fjerner skyllemidlet fra hylderne, fordi den mener, det er miljøskadeligt. Irma i Codanbygningen på Gammel Kongevej. (Foto: Jonas Skovbjerg Fogh/Scanpix 2014) Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danskere med hang til velduftende og ekstra blødt tøj skal gå en lang bue uden om Irma.

Fra og med mandag har butikskæden besluttet at pille alle skyllemiddelprodukter ned fra hylderne, oplyser Irma ifølge bt.dk i en pressemeddelelse.

Butikskæden, der har 80 forretninger i hovedstadsområdet, har valgt at fjerne skyllemidlerne for at passe på miljøet.

»Skyllemiddel er et produkt, som forårsager miljøforurening i vandet. Det er et unødvendigt produkt. Der findes en række alternativer, man kan bruge for at gøre tøjet blødt,« siger miljøchef Signe Frese.

Irma skriver i pressemeddelelsen, at butikskædens kunder i stadig mindre grad køber skyllemiddel, så derfor er tiden nu inde til at hælde produkterne i afløbet for sidste gang.

»Vi ved, at vores kunder er mere bevidste om miljøet end gennemsnittet, og de forventer, at vi viser ansvarlighed, hvad vi historisk også har gjort i andre tilfælde,« siger Signe Frese.

Irma har tidligere vist sig fra sin miljøvenlige side ved at droppe for eksempel ukrudtsmidlet Round Up og Colgate-tandpasta med stoffet triclosan, som er mistænkt for at gøre bakterier resistente over for antibiotika. Senest meddelte Irma, at man stopper for salg af varer med buræg.

Hos Danmarks Naturfredningsforening glæder man sig over, at det er slut med at sælge skyllemiddel i Irma.

»Irma har taget et vigtigt skridt ved at stoppe salget af unødvendig kemi, som ud over at være overflødigt er en belastning for vandmiljøet. På samme vis har butikskæden gjort meget for at fremme salget af økologi. Danmarks Naturfredningsforening håber på at kunne se frem til flere ansvarlige til- og fravalg i fremtidens supermarked,« siger miljøpolitisk medarbejder Christian Poll.