Irma-direktør skifter job efter kun ti måneder: »Det er med blødende hjerte, at jeg allerede forlader Irma nu«

Charlotte Nilsson Norby fik kun lov til at sætte sit præg på Irma i under et år, fordi dagligvaregiganten Coop foretager nye ændringer i ledelsen.

Charlotte Nilsson Norby blev kædedirektør for Irma-butikkerne tilbage i april sidste år. Hun har tidligere været direktør for fødevarevirksomheden Løgismose Meyers. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup (arkiv)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er under et år siden, at Charlotte Nilsson Norby blev tildelt posten som den første kvindelige kædedirektør for dagligvarekæden Irma.

Efter kun ti måneder i stillingen rykker Irma-direktøren videre i Coop-organisationen som ny kategoridirektør for Food Coop, hvor hun skal varetage ansvaret for indkøb af dagligvarer til Coops butikker, heriblandt SuperBrugsen, Kvickly, Dagli’ Brugsen og Irma.

»Charlotte Nilsson Norby har en unik erfaring i dansk dagligvarehandel fra både leverandør- og detailsiden. Hun har demonstreret stærke kommercielle kompetencer og er en dygtig leder, der allerede har realiseret gode resultater i Irma. Derfor er vi glade for, at hun har påtaget sig opgaven, der er en af de vigtigste i dagligvarehandlen,« siger Per Thau, der er koncernchef i Coop.

Coop har de seneste år foretaget store organisationsændringer, efter at koncernen fik Kræn Østergaard Nielsen som topchef. Det er denne rokade en del af.

Charlotte Nilsson Norby overtager den nye direktørstilling fra Jan Adolfsen. Han skal i stedet være direktør for en ny Coop-afdeling med navnet Operational Excellence, der blandt andet skal styrke varetilgængeligheden i butikkerne og sikre vækst i salg.

»Det er med blødende hjerte, at jeg allerede forlader Irma nu. Men når man har beskæftiget sig med fødevarer hele sit liv, er jobbet som kategoridirektør for Food i Coop det ultimative. Det har været en kæmpe oplevelse at arbejde sammen med de mange kolleger i Irma, der brænder for kunderne, kæden og den særlige kultur, der er. Heldigvis er kæden i god gænge, og med Jan Larsen i spidsen og et stærkt lederteam, der sammen har udviklet en ny fireårig strategiplan, kan kæden ikke være i mere trygge hænder,« siger Charlotte Nilsson Norby.

Til at overtage Charlotte Nilsson Norbys job i spidsen for Irma-butikkerne har koncernen udnævnt kædens hidtidige salgs- og driftsdirektør, Jan Larsen.

Meget mere rokade

Det er ikke kun Irma, der kan se frem til en ny kædedirektør. Danmarks største supermarkedskæde, SuperBrugsen, får nemlig også en ny chef i spidsen. Det bliver Coops kommercielle direktør, Kenneth Pedersen, der overtager den stilling.

»Med Kenneth Pedersen får vi en af de mest erfarne detailhandlere i Danmark tilbage i spidsen for vores største kæde. Kenneth har haft en mere end 25 år lang karriere i Coop og nyder stor respekt i hele Coop-familien,« siger koncerndirektør Allan Kristoffersen.

Det er ikke første gang, Kenneth Poulsen sidder på posten som kædedirektør for SuperBrugsen. Fra 2014 og frem til 2017 stod han nemlig i spidsen for supermarkedskæden.

»Med det fulde ansvar, som følger med det nye job, mener jeg, at vi har alle muligheder for at skabe vækst gennem et koncept fokuseret på kunder og kvalitet – og som kan bidrage til et mere mangfoldigt udvalg i dansk dagligvarehandel,« siger Kenneth Pedersen.

Ændringen betyder samtidig, at SuperBrugsens nuværende direktør, Jesper Gottschalck Bjerring, fratræder jobbet som kædedirektør. Derudover sløjfer detailgiganten stillingen som kommerciel direktør.