Irlands regering giver grønt lys til at sælge flyselskab

Irlands regering har accepteret at sælge sin andel på 25 pct. af det irske luftfartsselskab Aer Lingus til IAG, der blandt andet ejer British Airways.

Foto: ADRIAN DENNIS.
Læs mere
Fold sammen

Det skriver flere medier tirsdag aften.

Det baner vej for, at IAG kan overtage hele det irske selskab, som det har belejret i længere tid med et købstilbud på i alt 1,36 mia. euro (10,1 mia. kr.).

Der resterer dog stadig usikkerhed om de 29 pct. af Aer Lingus, som ejes af det rivaliserende flyselskab Ryanair. Ryanair forsøgte selv i 2012 at købe Aer Lingus, men blev blokeret af EU.

Den irske stat var også i første omgang modstander af IAG's tilbud, men ifølge irske og britiske medier har selskabet givet løfter omkring fremtidige rutenetværk, lufthavne og medarbejderantal, hvilket har overbevist regeringspartierne over de seneste måneder.

- IAG har sat ambitiøse vækstmål for selskabet, og regeringen har tillid til, at IAG's tilbud på Aer Lingus er den bedste måde at sikre selskabets fremtid i et stadig mere konkurrencepræget globalt luftfartsmarked og at forbedre Irlands forbindelser med resten af verden og vores potentiale for vækst og udvikling i fremtiden, udtaler transportminister Paschal Donohue.