Irans regering bekræfter frigivelse af Maersk Tigris

Torsdag meddeler det iranske udenrigsministerium, at fragtskibet Maersk Tigris er blevet frigivet. Hverken Mærsk eller skibets ejer, Rickmers, kan bekræfte informationerne.

Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fragtskibet Maersk Tigris, der siden 28. april har været tilbageholdt af de iranske myndigheder, er torsdag blevet frigivet, meddeler det iranske udenrigsministerium.

Det skriver Reuters, der citerer det iranske nyhedsbureau ISNA for informationerne.

Tidligere torsdag morgen oplyste en kilde hos de iranske havne- og søfartsmyndigheder ifølge et andet iransk nyhedsbureau, IRNA, at skibet var blevet frigivet. Det er de informationer, som det iranske udenrigsministerium nu bekræfter.

Pressekontakt hos Mærsk Line Michael Christian Storgaard kan over for Berlingske Nyhedsbureau ikke bekræfte, at skibet og dets 24 besætningsmedlemmer skulle være blevet givet frit, som udenrigsministeriet meddeler.

Heller ikke firmaet, der er ejer skibet, Rickmers Shipmanagement, har fået bekræftet, at skibet er givet frit, oplyser talsmand Cor Radings.

Striden om skibet har drejet sig om en ti år gammel sag om transport af gods, hvor et iransk firma mener, at Mærsk skylder penge. Ingen af de iranske nyhedsbureauer melder ikke noget om, hvorvidt der skulle være indgået et forlig i den sag.

Den 28. april blev Maersk Tigris tilbageholdt, da den iranske kystvagt omringede skibet og tvang kaptajnen til at lægge kursen om. Under aktionen blev der affyret varselskud. Siden beslaglæggelsen har skibet, der har 24 besætningsmedlemmer, befundet sig i den iranske havneby Bandar Abbas.