iPhone-salget styrtdykker

Den ellers stærkt omtalte telefon, iPhone, formåede ikke at holde amerikanernes interesse ret længe. Apple måtte notere sig et fald i salget på 24 procent i USA i seneste kvartal

Apple-stifter Steve Jobs under præsentationen af iPhone i 2007. Fold sammen
Læs mere
Foto: TONY AVELAR / AFP
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den var populær længe - men da julehandlen blev skudt i gang, gad amerikanerne ikke alligevel. Apples telefon iPhonen, solgte i fjerde kvartal af 2008 bemærkelsesværdigt meget dårligere end det foregående kvartal. Ifølge en analyse fra Morgan Stanley, måtte Apple således sluge en nedgang på hele 24 procent til 1,75 mio. solgte telefoner. Kvartalet før, blev der solgt 2,3 mio. telefoner på det amerikanske marked.

Apple har ikke selv forholdt sig til tallene, men vil muligvis berøre emnet senere i dag, når selskabet fremlægger regnskab. Da Apple lancerede iPhone 3G i juli, gik selskabet ellers benhårdt efter at opnå en høj volumen, og telefonen blev sat til salg næsten samtidig i de fleste af de lande, hvor indbyggernes købekraft er stor nok til den pebrede telefon. Telefonens globale salg er dog ukendt - men forventes at være omkring fem millioner enheder i fjerde kvartal.

Det er et fald på 28 procent i forhold til året før, men stadig en dramatisk stigning fra år-til-år. Sidste år var Apples første iPhone-model nemlig kun til salg i ganske få lande. Apple er i disse dage omgærdet af stor opmærksomhed, fordi den karismatiske CEO, Steve Jobs, har lagt sig syg med det, nogle frygter er en kræftsygdom.