iPhone-salg trækker Apple op

Et salg på 6,89 millioner mobiltelefoner gør Apple til USAs tredjestørste mobilproducent.

»Bemærkelsesværdigt,« kalder Apple-stifter og -topchef Steve Jobs de seneste tre måneders indsats. Foto: Justin Sullivan, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den amerikanske IT-producent Apples anden iPhone-mobiltelefon har solgt så godt, at Apple tirsdag aften kunne melde om et 26 procent større overskud for juli-september.

Ifølge Apple er der på de tre måneder solgt 6,89 millioner iPhone-telefoner på verdensplan, en præstation, som Apple-stifter og topchef Steve Jobs selv kaldte »bemærkelsesværdig«, eftersom det har gjort Apple til tredjestørste mobilproducent i USA efter finske Nokia og sydkoreanske Samsung.

Apple-aktien gik da også 13 procent i vejret oven på meldingen.

Apple lancerede version to af sin iPhone-telefon i juli.

Forsigtige juleudmeldinger

Apple-ledelsen er dog fortsat forsigtig i sine forventninger til årets sidste tre måneder, som traditionelt er forbrugerelektronikbranchens bedst sælgende på grund af julehandelen.

Apple har forskudt regnskabsår. Juli-september er således fjerde kvartal.

Indtægterne steg til 7,9 milliarder dollars, mens overskuddet steg til 1,14 milliarder dollars mod 904 millioner dollars for et år siden. Apple havde dog gerne kunnet regne også udsatte indtægter fra iPhone-salget med i fjerde kvartals regnskab. Da ville indtægterne have været 11,68 milliarder dollars og en nettoindtægt på 2,44 milliarder dollars.

Der er røget 21 procent flere Macintosh-computere (i antal 2,61 millioner styk) over disken i kvartalet, mens salget af iPod-musikafspillerne er steget med otte procent til 11,05 millioner styk.