iPhone koster Apple tronen som verdens største selskab

Onsdag mistede Apple igen titlen som verdens største børsnoterede selskab, da selskabets regnskab trak aktien ned og barberede 5,6 pct. af børsværdien væk

Apples topchef Tim Cook Fold sammen
Læs mere
Foto: ROBERT GALBRAITH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Salget af iPhones var lavere end ventet, selvom telefonen uden sammenligning er verdens bedst sælgende med 17 mio. eksemplarer. Men analytikerne havde sat næsen op efter et salg på 20 mio. eksemplarer, og markedet blev dermed skuffet. Heller ikke en omsætningsstigning på 39 pct. var nok til at opfylde forventningerne.

Det skyldes dog nok allermest, at analytikerne er vant til at blive positivt overrasket af Apple, og derfor havde skruet deres estimater i vejret. For det var første gang i 26. kvartaler, at Apple ikke slog markedets forventninger.

Ikke desto mindre reagerede investorerne kraftigt, og aktien blev handlet 5,6 pct. ned til 398,62 dollar.

Det svarer til et tab i markedsværdi på næsten 22 mia. dollar - eller ca. 119 mia. kr. - så Apple-koncernen nu er i alt 369,6 mia. dollar værd.

Dermed er oliegiganten Exxon Mobil igen verdens mest værdifulde selskab, da det har en markedsværdi på 381,3 mia. dollar.

De to selskaber har længe kæmpet om førstepladsen, og Apple nåede kun at holde førstepladsen i en lille uge denne omgang. Inden da havde ExxonMobil kun haft føringen i små to uger, siden olieselskabet overtog titlen i starten af måneden.

Ritzau Finans

Se TV: Apples iPhone 4S lanceres