iPhone-hacker knækker Playstation 3

Sonys spillekonsol er for første gang blevet hacket, så man kun kan spille alle spil på den. Den 19-årige hacker knækkede i sin tid spærringen på Apples iPhone.

Sonys Playstation 3 er nu tilsyneladende blevet hacket. Foto: Yuriko Nakao, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En amerikansk hacker, som blev kendt som manden, der løste Apples mobiltelefon iPhone fra teleselskabernes låste kløer, hævder nu, at han også har knækket låsekoden i Sonys Playstation 3.

Det er første gang i spillekonsollens treårige historie, at det sker, og George Hotz siger til BBC, at det tog ham fem uger at få bugt med Sonys spærringer. Han agter at lægge detaillerede oplysninger om, hvordan man gør, på nettet, så snart han har forfinet teknikken. Han roser Sony for at have skabt et »meget sikkert system«.

Også ældre spil kan spilles

Hvis det faktisk er lykkedes at knække spærremekanismen, vil man herefter kunne køre piratkopier og hjemmelavet software på Playstation 3. Også de ældre Playstation 2-spil vil kunne køre på den hackede konsol - en mulighed, som Sony selv har fjernet på de nyeste udgaver af Playstation 3.

Playstation 3 er den eneste af spillekonsollerne - de andre er Nintendos Wii og Microsofts Xbox 360 -, der endnu ikke er blevet hacket.

Den japanske elektronikgigant Sony vil endnu ikke kommentere oplysningerne men afventer at se nærmere, før man reagerer.

George Hotz siger, at han knækkede koden af nysgerrighed. Han blev i 2007 verdensberømt, da han som 17-årig fjernede spærringen på iPhone-telefonen, som låste den til det amerikanske mobilselskab AT&T.