iPhone 4G har skyhøj opløsning

Mikroskop-foto afslører opløsning 480 x 960 pixels.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den næste iPhone, ofte blot kaldt iPhone 4G mellem venner, blev lækket under stort ståhej i sidste måned, og vi kender derfor allerede en del detaljer om den. En af de ting, der dog stadig er tvivl om, er skærmen i den.

Efter den første model dukkede op i en bar i USA, og endnu en model dukkede op i Vietnam, skulle et tjekkisk site nu også være kommet i besiddelse af et eksemplar af den næste iPhone. Eller i hvert fald dens skærm. Og den har de kigget nærmere på.

Læs også: iPad er solgt i to millioner eksemplarer

For et bestemme opløsningen på den næste iPhones skærm, puttede de den nemlig under et mikroskop, så de kunne se størrelsen af de enkelte pixel. Ud fra dette udregnede de opløsningen til at være fire gange højere end alle tidligere iPhones, nemlig 480 x 960 pixels. Det svarer til en opløsning på cirka 330 PPI (pixel per tomme). Ud over opløsningen fandt de også ud af, at skærmen skulle være af samme IPS-type, som den der bruges i iPad, hvilket specielt giver et bedre billede, når man ser skærmen skråt fra.

Højeste opløsning af dem alle


For at sætte den nye iPhones opløsning lidt i perspektiv, har de tidligere iPhones en opløsning på 163 PPI, mens HTC Desire har 252 PPI, og Motorola Milestone, der hidtil har haft en af de højeste opløsninger, har en opløsning på 265 PPI. Det betyder, at den nye iPhone efter alt at dømme vil have den skærm med den højeste opløsning overhovedet blandt smartphones. Vi skal formentlig helt til Japan, for at finde mobiler, der har en højere opløsning.

Det tjekkiske site, superiphone.cz, hvor billeder oprindeligt kom fra, ser ud til at være gået ned, men sitet GSMArena.com  har stadig billederne, hvis man selv vil kigge nærmere på dem.