iPhone 4 har antenne-problemer i Danmark

Selv om eksperterne forventede, at det gode danske mobilnetværk nok skulle løse problemerne med iPhone 4, er antenneproblemerne nu en realitet her i Danmark.

Foto: JULIAN STRATENSCHULTE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Antenneproblemerne med den nye iPhone 4 er i den grad også gældende herhjemme i Danmark, selv om eksperterne havde ventet, at det gode danske netværk ville løse problemet. Det skriver dagbladet Børsen.

"Selve antenneproblemet er massivt herhjemme. Jeg har godt læst om problemerne i USA, men jeg havde regnet med, at vi i Danmark havde så god dækning, at det ikke ville være et problem," siger David Guldager, redaktør på TV 2 Beep til Børsen.

Han viser i TV 2, hvordan han bare skal holde godt om iPhone 4 med venstre hånd - så mister han en fjerdedel af forbindelsen, og derhjemme kan han stort set ikke gå på nettet på sin iPhone.

Kan ikke anbefale iPhone 4

"Sådant et lækkert produkt - som jeg vil give topkarakter for næsten alting - kan jeg faktisk ikke anbefale, før de (Apple, red.) kommer med en løsning på det her," siger David Guldager.

Apple har ellers forsøgt at bortforklare problemerne med antennen på den nye iPhone, som er bygget ind i telefonens metalramme. Kritikken har gået på, at telefonen mister forbindelsen, hvis man holder den i venstre hånd og dækker for bestemte steder på rammen.

Forklaringen er ifølge Apple, at der har været en fejl med telefonens software, som gjorde, at den ikke viste den korrekte forbindelse i telefonens display, men den forklaring stemmer altså ikke helt overens med David Guldagers observationer.