iPads fodspor breder sig på nettet

Det anerkendte tech-site Wireds dom er klar: Apples iPad vinder terræn. Men det ser ud til at være på bekostning af selvsamme Apples iPhone.

Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Apples meget omtalte tavle-computer iPad kom på gaden i USA 3. april. Allerede nu kan holdet bag tekonloginyhedssitet Wired se, at iPad sætter sig på en stigende del af sitets trafik.

Det er dog ikke de store procenter, det drejer sig om endnu - i hvert fald ikke hvis man kigger på den samlede trafik. Ifølge Wired stod brugere med iPad for 0,9 procent af trafikken fra 3. til 19. april. Men dykker man ned i tallene for, hvilke mobile enheder, der går ind på wired.com, bliver udviklingen mere tydelig.

Det seneste år har iPhone været den dominerende mobile enhed, idet den stod for 80 procent af trafikken - hvis man tæller Apples iPod Touch med.

Nul flashDet mønster blev brudt, da iPad kom på gaden. Efter kun at have været på markedet i et par uger sidder, så sidder iPad på 26 procent af trafikken på Wired fra mobile enheder. Samtidig er iPhones andel svundet til kun lidt over 60 procent.

Konklusionen er ifølge Wired, at iPad-brugere bruger deres nye legetøj til at gå på nettet med - og det endda i stor stil. Men da den samlede trafik fra mobile enheder ikke er vokset betydeligt i perioden er det sandsynligt, at de nye iPad-ejere allerede har en iPhone, men at de er holdt op med at bruge den til at surfe deres favoritsites med den. Det bruger de deres nye gadget i stedet.

Wired understreger dog, at det er for tidligt at komme med egentlige og større konklusioner for, hvordan iPad ændrer læsernes vaner. Den hypede tavle-computer har endnu ikke været i handlen lang tid nok.

Wired muntrer sig ved samme lejlighed over, at sitet bruger flash-grafik. Hverken iPhone eller iPad kan vise flash, men det bekymrer tilsyneladende ikke de berørte brugere.