iPad-udfordrer klar fra Dell

Nu får Apple konkurrence efter fire måneder alene på markedet.

Den er noget mindre end Apples iPad, men Dells Streak er blevet godt modtaget. Foto: Dell Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nu kommer de første af Apples store konkurrenter med deres bud på en iPad. Første skud i bøssen leverer Dell, som fra torsdag sender sin tavle-PC på markedet. Streak hedder den. Den er halv størrelse af en iPad og kan nu også købes i USA, ligesom iPad - hvis man da overhovedet formår at finde en butik, der har en iPad på hylderne. Streak er allerede lanceret i Storbritannien, men Dell, der engang var verdens største PC-producent, satser på en hurtig succes ved at lancere den på det amerikanske marked, hvor Apple for tiden er alene.

3,3 millioner iPad solgt

Det er nu fire måneder siden, at Apple kom med iPad, der er en armholdt computer, som - bortset fra at den ikke kan ringe - er en forvokset iPhone-telefon. Til dato har Apple solgt flere end 3,3 millioner iPad-computere. Dells Streak, som faktisk også kan bruges som mobiltelefon, vil koste 300 dollars (1.700 kroner) men kræver så, at man binder sig i to år til et abonnement hos USAs største mobilselskab, AT&T. I løs handel skal man af med 550 dollars (3.100 kroner), skriver finansavisen Wall Street Journal.

Ikke opdateret fra start

Streak leveres med Googles Linux-baserede styresystem, Android, som også findes på en voksende skare af mobiltelefoner. Det er imidlertid ikke nyeste udgave af Android, og ligesom på en iPad kan man derfor ikke anvende Flash - en særlig teknologi, udviklet af Adobe, som er nødvendig for at se langt de fleste videofilm og annoncer på Internet. Dell har dog lovet at opdatere softwaren senere i år. Streak vejer 220 gram, har en skærm på fem tommer, er født med trådløs, kortrækkende Bluetooth-radioforbindelse og trådløst net, har indbygget kamera, GPS-modtager og telefon. Målene er 152,9 x 9,98 x 79,1 millimeter.