iPad-ejere kan ikke gå på nettet

Flere og flere klager over, at Apples nyeste dims ikke kan komme på det trådløse net, som er eneste forbindelsesmulighed.

Der var slet ikke de køer uden for forretningerne, som da Apple sendte sin mobiltelefon, iPhone, på gaden. Men folk skyndte sig alligevel for at få fingrene i Apples iPad, da den kom i påsken. Nu melder de første problemer sig. Foto: Monica M. Davey, EPA/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De mange, der stod i kø for at få fingrene i IT-producenten Apples nyeste produkt, tavlecomputeren iPad, står også i kø for at komme på nettet.

På Apples tekniske hjælpeside lå der nemlig tirsdag morgen amerikansk tid 11 sider med kommentarer fra vrede iPad-ejere, der ikke kan få den bærbare computer til at koble sig på det trådløse net. Enten er forbindelsen for svag, eller også bliver man smidt af hele tiden.

Endnu ikke adgang via telefonnettet

Den stærkt omtalte iPad er en mellemting mellem en bærbar computer og en stor, avanceret mobiltelefon med en stor, berøringsfølsom og glasklar skærm uden tastatur. »Jesus-tavlen«, som den på grund af sin nærmest gudestatus er blevet kaldt, er især designet til at skulle kunne bruges som elektronisk boglæser, gå på nettet med og spille spil på. Den kan ikke bruges som telefon men ligner i øvrigt Apples mobiltelefon, iPhone, på mange måder.

Den udgave af iPad, der kom i påsken, kan kun kommunikere via trådløse netforbindelser. Først senere kommer en udgave med adgang via mobilnettet, på samme måde som den første iPhone ikke kunne gå på 3G-mobilnettet, som er beregnet til de data, som iPhonen var designet til, ligesom den heller ikke kunne sende billedbeskeder.

Apple: Ingen kommentarer

TV-stationen CNN har forsøgt at få en kommentar til problemerne fra Apple, men det er ikke lykkedes.

Apple, som lørdag meddelte om et salg på 300.000 iPad-maskiner, har lagt en vejledning ud om de »problemer, der opstår fra tid til anden« med iPad, heriblandt trådløse problemer. Her kan man læse, at man skal gå tættere på den trådløse sender - og i øvrigt undersøge, at den trådløse sender faktisk har strøm og er tændt.