Investorerne tror i den grad på Novozymes

Novozymes-aktien har klaret sig væsentligt bedre end C20-indekset i 2007, og dagen før Novozymes fremlægger regnskab stiger aktiekursen med over tre procent.

Aktiekursen for verdens største enzymproducent Novozymes har lagt sig i top fem blandt C20-selskaberne dagen før selskabet fremlægger halvårsregnskab. Tidligt onsdag eftermiddag er den steget med omkring tre procent siden lukkekursen i går og ligger til kurs 679.

Men det er ikke kun i dag, investorerne er vilde med Novozymes-aktien. Siden årets start er kursen steget med knap 35 procent, mens C20-indekset til sammenligning kun er steget med omkring 13 procent.

Bankernes Novozymes-analytikere er dog mere tilbageholdende. Seks analytikere har oplyst deres anbefaling af aktien, og tre anbefaler salg i stærkere eller svagere grad, mens tre indtager en neutral holdning. Så godt som alle begrunder dog den negative holdning med den nuværende høje aktiekurs, skriver RB-Børsen.

”Jeg tror, at det der driver aktien i øjeblikket, er alternative energifonde, som hellere vil købe Novozymes-aktien end andre alternative energikilder, som alle er overvurderede og endnu dyrere end Novozymes-aktien. Novozymes har en bredere forretning end for eksempel et solcelleselskab,” siger aktie-analytiker i Standard & Poor's, Torben Vest, til Business.dk.

Han har en hold-anbefaling på aktien. Når halvårsregnskabet kommer i morgen vil Torben Vest især se på vaskemiddelenzym-forretningen, der udgør 30 procent af omsætningen i Novozymes samt på udviklingen i enzymsalget til produktionen af bioethanol, hvor Novozymes ventes at opnå en vækst på hele 40 procent.

De høje forventninger til bioethanol-forretningen skyldes, at produktionen af bioethanol nåede nye højder i USA i maj samtidig med, at også efterspørgslen steg, skriver RB-Børsen.

Årets første tre måneder viste en overraskende positiv udvikling i Novozymes. For første gang i årevis var der sket en vækst i salget af vaskemiddel-enzymerne foruden en vending i salget af foderstofenzymerne efter flere problematiske kvartaler. Men der er en vis sandsynlighed for, at den overraskende vækst var af forbigående karakter, skriver RB-Børsen på baggrund af sin rundspørge blandt de seks analytikere.

Som vanligt er der ikke megen slinger i valsen hos analytikerne for så vidt angår den ventede omsætning og indtjening i Novozymes. Koncernen ventes at have opnået et primært driftsresultat på 789 mio. kr. i første halvår eller godt 20 pct. mere end i samme periode sidste år. Det viser medianen af estimater fra de seks analytikere, som RB-Børsen har spurgt. Omsætningen ventes at stige fra 3.382 mio. kr. til 3.754 mio. kr.