Investorerne køber it igen

Halvledervirksomheden Topsil Semiconductors gik før sommerferiepausen mod strømmen, og det skyldtes især større nettokøb fra Lønmodtagernes Dyrtidsfond. Vi ser dette som et interessant signal om, hvad der kan være på vej inden for gruppen af teknologirelaterede aktier.

Ifølge en ny analyse fra finanshuset UBS var langsigtede professionelle investorer også nettokøbere i telekom- og teknologiaktier samt health care. Tendensen understøttes af nye analyser fra Goldman Sachs. Finanshuset har for nylig gennemført den periodiske »IT Spending Survey« blandt større amerikanske virksomheder, som peger i retning af en stabilisering og måske oveni købet svag fremgang i it-sektoren. På det grundlag opjusterer finanshuset brancherne »software« og »hardware« til »attractive«.

Finanshuset Goldman Sachs ser mulighed for, at teknologiaktierne kan blive løftet frem af flere positive nyheder på grund af øgede investeringer i erhvervslivets forsyningslinjer med henblik på at effektivisere forretningsgange. Finanshuset ser således tegn på, at erhvervsvirksomhederne løsner en lille smule op for budgetterne hen mod årets slutning, og at det kan løfte teknologiaktierne med 25-50 procent.

Goldman Sachs påpeger, at aktierne inden for software har taget højde for et meget negativt scenarie, og at analytikerne har tilpasset deres estimater tilstrækkeligt nedad.

Samtidig er der signaler om flere opkøb og sammenlægninger i branchen, som kan give aktierne et ekstra løft. Goldman Sachs fremhæver især Dell, Microsoft, Symantec og Oracle.

Herhjemme forventer vi, at investorernes generelle mere positive syn på teknologiaktier også vil kunne løfte Topsil, SimCorp, Maconomy og Columbus IT.

Eksempelvis kan Topsil have et kurspotentiale på op imod 30 procent med den aktuelle værdiansættelse. Det skal dog pointeres, at investeringer i den type lavt omsatte aktier kun bør foretages af en investor med en risikovillighed over gennemsnittet.