Investorer vilde med Montgomerys avisvisioner

Mecom er på rekordtid er blevet en af Europas største børsnoterede aviskoncerner. Investorerne tror på, at David Montgomery kan trodse printmediernes krise og noget nær tredoble bundlinjen i gruppens største virksomhed Det Berlingske Officin.

Montgomery lægger vægt på at have føling med sin nye forretning via personlig tilstedeværelse.

Nedtonet og intens er passende adjektiver af hæfte på avismanden. Ingen kan se på Mecoms chief executive chairman, at han denne sene eftermiddag, hvor han møder Berlingske Nyhedsmagasin, lige er lykkedes med at få en stribe store institutionelle investorer til at lægge over en milliard kr. for 20 procent af aktierne i hans nye aviskoncern Mecom.

Og investorerne tror på Montgomery og Mecom. Mecoms største marked Danmark er stærkt præget af ringe indtjening, faldende læsertal og en fortsat blodig gratis-aviskrig. Alligevel er investorerne optimistiske og lader sig ej heller skræmme af Mecoms enorme gæld på 6,8 mia. kroner.

Og aktiekursen kender da også kun en retning: Opad.

Montgomery selv er ikke i tvivl om, at det vil lykkes at virkeliggøre visionen om en stor og blomstrende nordeuropæisk aviskoncern:

"Printprodukterne vil altid være der. Men jeg vil gøre aviserne mere effektive, kreative og profitable. Vi vil tage de kvaliteter og den integritet, som avisernes brands indeholder og gøre dem til en del af den moderne kommunikationsverden."

Montgomery er frygtet og respekteret for sin blodige fortid, hvor han som chefredaktør og direktør på britiske aviser har udkæmpet drabelige slag med journalister, trykkere og andre genstridige medarbejdergrupper for at forvandle kriseramte medier til profitable vækstmaskiner.

Nu tager han fat på sin største fangst indtil nu Det Berlingske Officin, hvis ledelse før jul annoncerede "intelligente" fyringer af 350 medarbejdere, svarende til hver ottende. Men Montgomery er en mand med visioner og han ved præcis hvor han vil hen:

"Mecom bygger et selskab for fremtiden," siger David Montgomery.

"Et selskab, som vil eje aviser. Vi er ikke nogen kapitalfond, men et børsnoteret selskab, som vil betale dividende til vores aktionærer, som er vores alle sammens pensionskasse," siger han.

Læs hele artiklen "Avisjægeren Montgomery" i Berlingske Nyhedsmagasin nr. 2, 2007