Investorer vil have Apple-aktien længere ned

Apples værdi er faldet med 789 milliarder kroner siden februar, men de store institutionelle investorer venter på yderligere fald, før de slår til.

Apples aktiekurs er faldet 14 procent, siden den toppede i februar. Men de største investorer vil have den længere ned, før de slår til. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: ROBERT GALBRAITH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da Apples aktiekurs toppede i februar var den californiske IT-gigant 5.274 millliarder kroner værd, men siden da er der barberet 789 milliarder kroner af værdien på grund af kursfald.

Men det er stadig ikke nok til at få de store investorer til at slå til på »tilbudsprisen« på aktien. Financial Times har talt med en række investorer i både Europa og USA, der tvivler på, at det er det rigtige tidpunkt at købe Apple-aktien. De forventer i stedet, at kursen vil falde yderligere.

Investorerne er skræmt af de store udsving på det kinesiske aktiemarked, som de mener, kan lægge pres på iPhone-salget, der er Apples største indtægtskilde. Antallet af solgte iPhones i sidste kvartal 47,5 millioner, var færre end analytikerne forventede.

I sidste uge sænkede Bank of America Merril Lynch sin anbefaling af Apple-aktien til »hold«.

I 2012 og 2013 faldt Apple-aktien mere end 44 procent, men det er kommer næppe til at ske nu, vurderer analytikerne. I stedet forventer de, at aktien falder en smule, mens investorerne venter på den næste produktintroduktion.