Investorer stadig skeptiske overfor biotek

Trods stor investering i Symphogen er tilliden stadig lav til små biotekfirmaer, mener en pioner i branchen.

Foto: SEBASTIAN DERUNGS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er allerede blevet udråbt til den største investering i et ikke-børsnoteret biotekselskab på europæisk plan. Investorer har skudt hele 750 millioner kroner ind i danske Symphogen, der udvikler lægemidler mod blandt andet kræft.

Men det store boost er ikke nødvendigvis tegn på, at små biotekselskaber er i fremgang. Det mener Florian Schönharting, der var med til at starte Genmab og Zealand Pharma og nu står i spidsen for investeringsfirmaet Nordic Biotech.

- Biotekbranchen ligger stadig på et lavt niveau, og aktiemarkedet har fortsat stor skepsis til nye selskaber, siger Florian Schönharting.Men der er ingen tvivl om, at den nye investering giver Symphogen god grund til at strække armene i vejret.

- I sig selv er tallet stort, også når man ser på verdensplan. Det er et super boost for Symphogen, der vises stor tillid fra investorerne, siger Florian Schönharting.

Den nye kapitalindsprøjtning i Symphogen giver fornyet håb om at konstruere effektive midler og anti-stoffer mod kræft. Men også her bør man huske at beholde begge ben på jorden, mener Florian Schönharting.

- De er stadig på et tidligt udviklingsstadie. Og så er vi jo mindst syv år fra, at et potentielt middel kommer ud og bliver godkendt, siger biotekpioneren.