Investorer raser over Microsoft-Yahoo aftale

Både Microsoft og internetselskabet Yahoo mener, at de har skudt papegøjen med en 10-årig aftale om at etablere en fælles internet-søgetjeneste. Men investorerne vender tommelfingeren nedaf.

Hos både Microsoft og Yahoo er man lkkedelige for den nye internet-alliance, men investorerne deler ikke begejstringen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Siden Microsoft og Yahoo i onsdags fortalte at de har indgået en ti-årig aftale om at samle deres internet-søgetjenester er Yahoos aktiekurs faldet med 15 pct., mens Microsofts aktiekurs stort set ikke har rykket sig.

Investorerne er primært skuffede over at Yahoo ikke fik en stor pose penge for at lade Microsoft overtage sin populære søgetjeneste, men kun får en løbende andel af annonceindtægterne.

Det skyldes dels, at Yahoo sidder på 20 pct. af det amerikanske søgemarked, mens Microsoft kun har godt 8 pct., og dels, at Yahoos topchef, Carol Bartz, tidligere har sagt at hun ville have "spandefulde af penge" på forhånd for at indgå en aftale med Microsoft.

"Ingen fatter det"
Investorernes reaktion er tilsyneladende kommet bag på både Microsoft og Yahoo.

"Ingen fatter det. Dett chokerer mig, at folk ikke har forstået det," sagde Microsofts magtfulde topchef, Steven Ballmer, på et stort analytikermøde i går, med henvisning til de fordele, som han mener aftalen giver for Yahoo.

Han indrømmer dog ifølge flere amerikanske medier at aftalen er ret kompliceret og svær at forstå, men han stiller sig fuldstændigt uforstående over for at investorerne straffer Yahoo for at have indgået alliancen med Microsoft.

I øvrigt er det ikke stensikkert at aftalen overhovedet kan blive realiseret. Det kræver nemlig godkendelse fra de amerikanske konkurrencemyndigheder, og eftersom markedet for søgetjenester - og de medfølgende annoncer - er fuldstændigt koncentreret om Google, Yahoo og Microsoft i USA, så er det endnu uklart hvad myndighederne vil sige til at to af de tre store aktører på markedet går sammen.