Investorer klar med kassen til ejendomskøb

Man begynder så småt at kunne skimte lys for enden af tunnellen på det danske investeringsejendomsmarked.

Foto: Colourbox
Især de bedste kontor-ejendomme med central beliggenhed er så attraktive investeringsemner, at købere og sælgere i højere grad når til enighed. Det skriver dagbladet Børsen tirsdag.

»Spændet mellem sælgernes og købernes prisforventninger er blevet mindre,« siger advokat Jakob Schou Midtgaard, der er partner i Plesner med speciale i fast ejedom.

Køberne er de store velkendte danske ejendomsselskaber, institutionelle investorer og velhavende enkeltpersoner og familier. De fristes af den forholdsvis store sikkerhed, der normalt forbindes med erhvervsejendomme i centrum af de større byer.

»Mange potentielle købere henvender sig hertil, og henvendelserne er mere gennemarbejdede og seriøse end i starten af krisen. I efter-året 2008 var der mange investorer, der hurtigt ønskede at opsamle nogle af de kollapsede ejendomme. I dag er der tale om meget gennemarbejdede udspil. Investorerne ønsker langsigtede investeringer i et marked, der forventes at rette sig på længere sigt,« forklarer Jakob Schou Midtgaard til Børsen.