Investorer får fri proces til at forberede retsopgør mod OW Bunker

Private investorer med tab i krakkede OW Bunker får lidt af håndsrækning i kampen for at opnå erstatning, da Civilstyrelsen har godkendt en ansøgning fra Foreningen OW Bunker om fri proces til at forberede en retssag mod ledelsen i det konkursramte selskab.

Private investorer i det krakkede OW Bunker har fået godt nyt i jagten på erstatning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov

Der er godt nyt til omkring 2.400 private aktionærer, der har penge i klemme i det krakkede selskab OW Bunker. Foreningen OW Bunker-investor har nemlig fået godkendt sin ansøgning til Civilstyrelsen om fri proces til at forberede et gruppesøgsmål mod kapitalfonden Altor og OW Bunkers tidligere ledelse.

Foreningen OW Bunker-Investor indgav i december 2016 en stævning mod kapitalfonden Altor og OW Bunkers tidligere ledelse på vegne af 2.400 aktionærer og med et erstatningskrav på 321 millioner kroner.

»Vi er meget glade for, at myndighederne nu har bevilget fri proces til denne groteske sag, der kostede os alle milliarder af kroner, og som har kastet sorte skygger over dansk erhvervsliv,« siger Niels Mengel, der bestyrelsesmedlem i foreningen OW Bunker-Investor og formand for Dansk Aktionærforening, i en pressemeddelelse.

At Foreningen OW Bunker-Investor nu har opnået fri proces til at forberede sagen, betyder i første omgang, at foreningen får dækket sine omkostninger til advokatbistand i tiden frem til, at søgsmålet bliver godkendt af landsretten. Efterfølgende skal foreningen så søge om fri proces til dækning af selve retssagen.

Sagen anlægges ved Østre Landsret som et såkaldt gruppesøgsmål.