Investorer begærer skandaleramt lysfirma konkurs

Selskabet Hesalight, der længe har været omgærdet af uro, er på randen af konkurs. Det skriver Børsen.

ARKIVFOTO. Hesalight har været ude i dyb krise, siden en række historier i de danske medier fortalte, at der muligvis var fusket med selskabets regnskaber og udmeldinger. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Firmaet Hesalight er på randen af konkurs, efter at investorerne i selskabet, der tæller blandt andre PensionDanmark, har begæret det konkurs. Det skriver Børsen.

Hesalight har været ude i dyb krise, siden en række historier i de danske medier fortalte, at der muligvis var fusket med selskabets regnskaber og udmeldinger.

Flere store selskaber, der blev beskrevet som kunder, kunne ikke genkendte det billede. Det kom også frem, at der var fejlagtige oplysninger i den administrerende direktørs cv.

Virakken fik Erhvervsstyrelsen til at kigge nærmere på selskabet. Det førte til, at Hesalight måtte sende nye regnskaber på gaden. De viste et helt andet billede af, hvordan det gik, end de oprindelige.

Tidligere afrapporterede millionoverskud var væk, og egenkapitalen var negativ.

Det fik flere investorer i Hesalight, der i blandt PensionDanmark, Danske Capital og PenSam, til at tage affære. De har forsøgt at sælge Hesalight, men det er ikke lykkedes.

»Desværre må vi nu konkludere, at det ikke er muligt at finde en holdbar og langsigtet løsning, der indebærer, at selskabet kan fortsætte sin drift på forsvarlig vis.«

»På grund af dette, og da selskabet fortsat ikke er i stand til at indfri obligationerne, har kredsen af obligationsejere derfor dags dato besluttet at indgive konkursbegæring,« skriver investorerne i en meddelelse ifølge Børsen.