Investor vil sælge Yahoo til spotpris

En mindre investor vil nu sælge Yahoos aktier til Microsoft for kun 22 dollars. Det er 74 procent højere end den aktuelle kurs - men 11 dollars mindre end Microsofts oprindelige tilbud.

Det mulige ægteskab mellem Yahoo og Microsoft lives nu op igen. Foto: Paul J. Richards, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis man gik og troede, at der var kommet ro i lejren omkring Microsofts parringsdans med søgemaskinen Yahoo, tog man fejl. Torsdag tilbød en mindre Yahoo-investor nemlig Microsoft at købe en lille luns af selskabet. Det er fonden Mithras Capital, der er ejer godt 1,9 millioner aktier - eller godt 0,14 procent af selskabet, der står bag tilbuddet. Det skriver Reuters.

De to selskaber har ikke talt sammen siden juli, hvor Yahoo droppede et tilbud fra Microsoft om at købe søgeforretningen og dele indtægterne fra søgeordsannoncer. Yahoos aktier er faldet 36 procent siden august. Forslaget fra Mithras Capital betyder, at Microsoft på grund af forskellige skattemæssige spidsfindigheder kan ende med at få Yahoos søgeforretning for blot 10,3 milliarder dollars.

Hverken Yahoo eller Microsoft har ønsket at kommentere på sagen. Microsofts frieri til Yahoo begyndte i starten af året, men har været en sag, der har bølget frem og tilbage uden egentlig at komme nogle vegne. Superinvestoren Carl Icahn forsøgte sig i sommer at møve sig selv og sine støtter ind i Yahoos bestyrelse med henblik på at gennemtvinge et salg, men Yahoo fik afværget forsøget ved selv at byde Icahn indenfor.

Siden har der i store træk været stille om selskabet, der også har forhandlet om et annoncesamarbejde med markedslederen Google.