Investeringskæmpe: Markedet kan falde med yderligere 10 pct.

Chefen for verdens største kapitalforvalter, Blackrock, forudser, at der er endnu flere kvaler i udsigt for Wall Street.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN LANE

- Der flyder ikke nok blod i gaderne, erklærede Blackrocks administrerende direktør, Larry Fink, i et interview med CNBC fredag.

Han vurderer, at aktiemarkederne kan falde yderligere 10 pct., selv om de amerikanske markeder allerede har oplevet omfattende kursfald i årets første to uger.

Også faldet i prisen på olie, som af mange regnes som en hovedårsag til de blødende aktiemarkeder, kan ifølge Larry Fink fortsætte til ned under 24 dollar per tønde.

Topchefen advarede også om, at de seneste to ugers store salg af aktier på de amerikanske børser kaster en mørk skygge af negativitet over økonomien som helhed.

- Jeg tror faktisk, at man vil begynde at se flere fyringer i den midterste del af første kvartal og definitivt i andet kvartal, hvis vi ikke vi får nogle hurtige rebounds, lød vurderingen.

Prisen på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, falder mandag med 1,1 pct. til 28,63 dollar, efter at en række sanktioner mod Iran blev ophævet i løbet af weekenden. Samtidig lukkede de vigtige amerikanske aktiemarkeder, S&P 500, Dow Jones og Nasdaq fredag med fald på henholdsvis 2,2 pct., 2,4 pct. og 2,7 pct.

- Vi er midt i en reel tilbagegang i markedet, som grænser op imod et bear market. Men den hastighed, hvormed det sker, er blot en ny vurdering af risikoen - en revurdering af, hvor vi skal hen, sagde Larry Fink.

/ritzau/FINANS