Investeringsbank: Nintendo-profit på Pokémon uklar

En sand pokémon-bølge har ramt verden, men pas på med at kaste penge efter skaberen Nintendos aktie, da indtjeningspotentialet er uklart, advarer en investeringsrådgiver.

Man skal i disse dage tage sig i agt for Pokémon-jægere, der går rundt i gaderne med blikket stift rettet på mobilskærmen i jagten efter Pikachu og de andre fantasifulde væsener. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Hougaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Man skal i disse dage tage sig i agt for Pokémon-jægere, der går rundt i gaderne med blikket stift rettet på mobilskærmen i jagten efter Pikachu og de andre fantasifulde væsener. Bag den hurtige succes står japanske Nintendo, hvis aktiekurs har oplevet en eksplosionsagtig vækst siden spillet blev udgivet.

På trods af den store succes bør man dog nu tænke på at sælge sine aktier i selskabet, mener investeringsanalytiker i investeringsbanken CLSA Jay Defibaugh, der peger på, at det ikke er Nintendo, som høster milliardfortjeneste for spillet. Således er det særligt selskabet Niantec i samarbejde med Pokémon Company, der har udviklet Pokémon Go og dermed vil stå til at få den største gevinst..

- Nintendos Pokémon Go-app røg hurtigt efter udgivelsen ind som nummer et, når det kommer til antal downloads og omsætning. Selvom den grundlæggende gameplay-mekanisme er som skræddersyet til mobil indtjening, mener vi, at den økonomiske gevinst for Nintendo for spillet er noget uklart, siger Jay Defibaugh ifølge Jyllands-Posten Erhverv til Business Insider.