Investeringsbank: Kåre Schultz varmer op til endnu en æresrunde for Lundbeck

Lundbeck-topchef Kåre Schultz kan løbe endnu en sejrsrunde, når den 55-årige medicinalboss fremlægger halvårsregnskab om en lille måned. London-aktiehuset JP Morgan Cazenove forudser nemlig, at Lundbeck vil opjustere sine forventninger til årets resultat. Lundbeck-aktien er mere end fordoblet i værdi, siden Kåre Schultz kom til.

Foto: ERIK REFNER. Siden Kåre Schultz overtog tøjlerne sidste forår i Lundbeck, er selskabets aktiekurs blevet mere end fordoblet. Ifølge investeringsbanken JP Morgan Cazenove har Lundbeck kurs mod endnu en opjustering i næste måned.
Læs mere
Fold sammen

Lundbeck-topchef Kåre Schultz har næsten gjort det til en tradition, at aktien i det mere end 100 år gamle medicinalselskab stryger i vejret, når han sender et regnskab på gaden. Fire gange har den 55-årige medicinalboss løftet sløret for selskabets nøgletal. Alle fire gange bankede Lundbecks aktie i vejret.

Og der kan være mere at hente for de efterhånden forvænte Lundbeck-aktionærer, når Kåre Schultz for femte gang står i spidsen for en regnskabspræsentation i næste måned. Den internationale investeringsbank JP Morgan Cazenove vurderer nemlig, at der er en god chance for, at Lundbeck opjusterer sine forventninger til 2016 i selskabets halvårsregnskab.

Finanshuset peger i en analyse på, at Lundbeck har lagt en meget konservativ linje, der ikke afspejler, at det går strygende med salget af en række af selskabets nøgleprodukter. Helt konkret forudser JP Morgan Cazenove, at Lundbeck kan hæve sine forventninger til driftsindtjeningen med helt op til en halv milliard kroner.

Også Lundbecks seneste regnskab bød på en overraskende opjustering, da det viste sig, at selskabet var kommet langt bedre ind i 2016, end markedet på forhånd havde ventet. Samtidig stod det i kvartalsregnskabet fra maj også klart, at der er fuld fart på Kåre Schultz' storstilede spareprogram, der blev lanceret for knap et år siden og skal barbere tre milliarder kroner af Lundbecks omkostninger med fuld effekt i 2017.

At det store spareprogram i Lundbeck igen og igen er i stand til at skubbe selskabets aktie i vejret, forklarede Kåre Schultz tilbage i maj på følgende måde:

»Når du laver strategien om i en virksomhed, der tidligere har haft en strategi, som ikke har virket, er der mange, der vil sige: Det er da fint, at bestyrelsen og direktionen vil gøre det her, men kan vi nu være sikre på, at de rent faktisk også gør det? Der vil være nogle, der tror på det og giver en meget positiv vurdering af vores fremtid. Andre vil måske med rette sige: Lad os nu lige vente og se, om de rent faktisk er i stand til at gennemføre den her strategi. Det er nok dynamikken mellem de to holdninger, der afspejler sig i markedets syn på virksomheden«.

Lundbecks aktie er steget med godt 105 pct., siden Kåre Schultz blev udnævnt til topchef i Valby-selskabet i maj sidste år.