Investeringer redder Topdanmarks kvartal

Topdanmarks regnskab for andet kvartal ser ud som forventet, hvor investeringerne klarer sig godt, mens det underliggende i forsikringskoncernen halter lidt efter.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sådan lyder det fra Topdanmark-analytiker hos Nykredit Markets, Ricky S. Rasmussen, i et interview med Ritzau Finans.

Tirsdag middag præsenterede Topdanmark sit regnskab for andet kvartal, der viste et overraskende stort nettooverskud på 279 mio. kr. Derimod var der nedgang at spore i selskabets forsikringsforretning.

»Topdanmark kommer ud af andet kvartal med et lavere resultat for de underliggende skadesforsikringer, end der var forventet. Det, der så trækker hele regnskabet frem, og gør det bedre end forventet, er investeringsresultatet. Der er ingen tvivl om, at Topdanmark har gjort det rigtig godt i forhold til sit resultat på investeringerne,« forklarer Ricky S. Rasmussen.

I regnskabet opjusterer forsikringskoncernen også forventningerne til resten af helåret 2013. Opjusteringen på 50 mio. kr. var ifølge Topdanmark-analytikeren som forventet.

»De opjusterer med 20 mio. kr. på forsikringsteknisk, hvor jeg havde forventet en større opjustering. Det er værd at lægge mærke til, at opjusteringerne er eksklusiv afløb for andet halvår, hvilket vil sige, at der højst sandsynligt - hvis andet halvår ellers forløber nogenlunde normalt - ligger endnu en lille opjustering gemt,« forudser Ricky S. Rasmussen.

Efter det pæne regnskab fra Topdanmark mener Nykredits analytiker derudover ikke, at det stiller konkurrenten Tryg enten værre eller dårligere.