Investeringer og skatteudgift tynger eBays overskud

Nettooverskuddet hos den amerikanske handelsplatform eBay dykkede med over 90 procent i andet kvartal.

Nettooverskuddet hos det amerikanske eBay Inc. faldt i andet kvartal. eBay i San Jose, Californien. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: BECK DIEFENBACH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nettooverskuddet hos det amerikanske eBay Inc. faldt i andet kvartal med 94 procent i forhold til samme periode året før, skriver Reuters.

Indtjeningen efter skat faldt til 27 millioner dollar eller 170 millioner kroner. Det svarer til en indtjening på to cent per aktie sammenlignet med 38 cent et år forinden, da der stod 437 millioner dollar på bundlinjen.

Det markante dyk skyldes hovedsageligt en ekstraordinær skatteudgift på 311 millioner dollar, oplyser eBay ifølge thestreet.com i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet torsdag.

Ses der bort fra dette og andre ekstraordinære poster var indtjeningen efter skat på 45 cent per aktie, hvilket var på niveau med analytikernes forventninger ifølge Reuters.

Indtægterne i kvartalet, der endte 30. juni, steg 4,4 procent til 2,33 milliarder dollar.

Selskabet tjener sine penge på at sælge og auktionere varer online og er en førende platform for handel mellem private.

Den samlede værdi af varer solgt via eBay steg til 21,5 milliarder dollar, viser regnskabet.

EBay, der er i hård konkurrence med firmaet Amazon, fortsætter med at poste millioner af dollar i marketing, ligesom virksomheden moderniserer sine onlineplatforme for at tiltrække flere kunder.

Der bliver også satset hårdere på produktudvikling.

I andet kvartal steg salgs- og marketingomkostningerne med 2,4 procent til 637 millioner dollar, hvilket svarer til fire milliarder kroner.

Udgifterne til produktudvikling steg 6,1 procent til 313 millioner dollar. Det svarer til to milliarder kroner.

Ebay advarer i regnskabet om, at overskuddet i indeværende kvartal måske ikke vil leve op til analytikernes forventninger som følge af fortsatte investeringer i markedsføring og opgradering af handelsplatform.

Målet med investeringerne er at lokke flere kunder ind i butikken.

Udsigten til lavere end ventet indtjening i tredje kvartal sendte aktiekursen på eBay ned med omkring fem procent på Wall Street ifølge Reuters.