Intet nyt fra Zealand en halv time før børsnotering

Zealand Pharmas aktieemission er endnu ikke offentliggjort mindre end en halv time før selskabet skal noteres på fondsbørsen.

Zealand Pharmas adm. direktør David H. Solomon. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Vandall Ørtvig
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Og selskabet er særdeles tavse om forløbet af emissionen. Eneste melding kommer fra pressemedarbejder Jørgen Ravn som kortfattet oplyser, at markedet vil høre nyt inden børsens åbning.

Selskabet skulle have afsluttet emissionen torsdag i sidste uge, men så sig nødsaget til at både forlænge tegningsperioden og reducere udbuddet af aktier og samtidig nedsætte udbudsintervallet.

Tidligere ventede selskabet et bruttoprovenu af emissionen på godt 670 mio. kr., men det reduceres til mellem 373 mio. kr. og knap 448 mio. kr. Udbudsintervallet præciseres til mellem 86 og 90 kr. hvor toppen oprindeligt var 120 kr.

Selskabets problemer med emissionen, som er det andet forsøg på at børsføre selskabet, betyder samtidig, at Zealand Pharma nu vil søge efter en samarbejdspartner til dets udviklingsprogram for danegaptide i stedet for at udvikle det internt.

Samtidig vil selskabet ikke længere videreudvikle dets GLP-2 program omhandlende for tidligt fødte børn, oplystes det i meddelelsen torsdag. Investorerne var ifølge Zealand Pharma "yderst interesserede" i den primære produktkandidat i fase III, lixisenatide og i særdeleshed vedrørende aktiviteterne inden for diabetes.

Til gengæld var de mindre villige til at investere i programmerne inden for hjerte-karsygdomme, der derfor skal udlicenseres, mens fokus vil fremover være på udvikling på stofskiftesygdomme og mave-tarmsygdomme.

RB-Børsen