Intet indgreb mod høje telefonpriser

Det koster tre gange så meget at ringe fra en fastnettelefon til en mobiltelefon som mellem to mobiltelefoner. EU kalder det tyveri ved højlys dag, men dansk minister vil ikke gribe ind.

Det koster en formue at ringe fra en fastnettelefon til en mobiltelefon - og det bliver det ved med. Foto: Colourbox Fold sammen
Læs mere
Danskerne skal ikke forvente, at det bliver billigere at ringe fra fastnet- til mobiltelefoner, selv om EU-Kommissionen har karakteriseret priserne som tyveri ved højlys dag.

Videnskabsminister Helge Sander (V) afviser nemlig at gribe ind og tvinge priserne ned, før EU er klar med en samlet pakke i 2012, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

I dag koster det op til 1,53 kroner at ringe et minut fra en fastnettelefon til en mobiltelefon, mens det typisk koster 50 øre at ringe fra mobiltelefon til mobiltelefon. EU-Kommissionen kræver, at priserne sættes ned inden 2012, så teleselskaberne internt højst må tage 28 øre i minuttet, hvor de i dag tager 68 øre.

Enhedslistens teleordfører, Per Clausen, har opfordret Helge Sander til at gøre noget ved priserne allerede nu. Han finder det urimeligt, at navnlig TDC som ejer af det danske fastnet ikke har konkurrence og derfor kan sætte priserne højt.

Helge Sander vil nu vurdere EU-Kommissionens henstilling.