Intersport klar med flere skobutikker

Sneakers har for længst sat sig fast på fødderne af store dele af den danske befolkning, og nu satser Intersport på et nyt butikskoncept, som giver danskerne adgang til endnu flere af det komfortable fodtøj.

Læs mere
Fold sammen

Engang var det kun amerikanske turister, der i ramme alvor iførte sig et par gummisko til en i øvrigt nogenlunde nobel påklædning. Sådan er det som bekendt ikke længere. Nu optræder sneakers (som gummisko hedder på moderne dansk) selv på de bonede gulve. Den massive udbredelse af det komfortable fodtøj får nu Intersport til at åbne en helt ny kæde, der hovedsagligt sælger sneakers.

»Sneakers-kulturen har bidt sig fast i Europa, og det er den, vi satser på nu,« siger Peter Lau Larsen, næstformand i Intersport Danmark A/S og ejer af Obi Sport, der for nylig overtog driften af Intersport Danmark.

Intersport International købte rettighederne til The Athlete’s Foot i 2012 for at tage markedsandele på markedet for sportsmode, og nu er Intersport Danmark altså klar til at rulle butikskonceptet ud i Danmark.

»Vi forventer rigtig meget af konceptet. Det overlapper ikke med Intersport, men tager en anden del af markedet,« siger Peter Lau Larsen.

Foreløbig åbner Intersport fem nye The Athlete’s Foot-butikker, hvoraf den ene åbnede i Frederiksberg Centret i sidste uge. 75 procent af varerne i butikken er sko, og dermed ligner The Athlete’s Foot til forveksling et andet amerikansk butikskoncept i form af Foot Locker, der også har butikker i Danmark.

Men ifølge Peter Lau Larsen er nichebutikker vejen frem.

»Vi kommer til at se flere nichebutikker i fremtiden. Både Intersport International og Intersport Danmark ser meget i den retning,« siger han.

Det er ikke kun inden for fodtøj, sportsverdenen præger den generelle modeverden. Også inden for tøj har sportsmode vundet frem. Blandt andet har de to modegiganter H&M og Bestseller egne sportslinjer.

»Det viser bare, at vi er det rigtige sted. Jeg ser mange muligheder for at tjene penge på sport i Danmark,« siger Peter Lau Larsen.

Udover den nye butik i Frederiksberg Centret, har The Athlete’s Foot foreløbig slået sig ned i indre København og i Lyngby uden for København.