Internetudbydere tvinges til at angive ‘film-pirater’

En australsk dommer har dømt internetudbydere til at udlevere identiteten bag 4.730 IP-adresser, som skal have være involveret i distribution af ulovlige kopier af filmen ‘Dallas Buyers Club’

Matthew McConaughey (th) vandt en oscar for hans rolle i filmen »Dallas Buyers Club«. Til venstre ses skuespillerinden Jennifer Lawrence. AFP PHOTO / Joe KLAMAR Fold sammen
Læs mere
Foto: JOE KLAMAR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I Australien er det lige blevet lidt farligere at downloade piratkopierede film fra nettet. En dommer har tirsdag dømt seks australske internetudbydere til at udlevere de personlige oplysninger bag 4.730 IP-adresser, der er sat i forbindelse med ulovlig distribution af filmen ‘Dallas Buyers Club.

Det skriver flere internationale medier, herunder Wall Street Journal.

Den australske dommer lagde til grund for sin beslutning, at der var behov for ‘at afskrække internetpirateri’. Australien er blandt verdens mest aktive lande inden for ulovlig deling af ophavsretsbeskyttet materiale.

I sagen havde internetudbydere modsat sig kravet fra films rettighedshavere, da det ville være i strid med den privatlivsaftale, som kunderne havde indgået med udbyderne ved oprettelsen af tjeneste.

Samtidig argumenterede internet-udbyderne, at rettighedshaverne af filmen vil bruge personoplysningerne på de mange konti til at udsende såkaldt ‘spekulativ fakturering’, hvor firmaet sender uforholdsmæssigt store bøder direkte ud til privatpersoner, der dermed ikke har haft mulighed for at give sin side af sagen i en retssag.

Deltag i debatten på Version2.dk