Internettet gløder efter britisk EU-nej

Verdens internettrafik lå fredag formiddag ni procent over normalen efter det overraskende nej. Briterne selv var de flittigste brugere af nettet.

På kortet over verdens internettrafik fredag formiddag ses det tydeligt, hvor aktiviteterne er størst, og nettet har glødet med ni procent højere trafik end normalt. Illustration: Akamai Fold sammen
Læs mere

Det britiske nej til EU har ikke alene optaget sindene verden over. Det har også helt konkret optaget Internettet, hvor trafikken fredag formiddag lå ni procent over normalen.

Behovet for at følge med i resultaterne fra Storbritannien og alle konsekvenserne af først flertallet for at træde ud og siden premierminister David Camerons meddelelse om, at han senere går af, har været overdrevent tydeligt på det landkort over verdens internettrafik, som teknologigiganten Akamai står bag. Akamai driver et netværk med flere end 216.000 servere i 120 lande.

Af kortet fremgår, at ti procent af al internettrafik på globalt plan fredag formiddag lå i Storbritannien, men at hele Europa bogstaveligt er oppe i det røde felt med en trafik, der er langt over normalniveauet. Også i Japan dominerer den røde farve, efter at chokbølgerne fra London ramte Asien, hvor man frygter, at den japanske yen bliver alt for dyr og dermed gør japanske varer dyrere i udlandet, så færre vil købe dem.