Internet-mogul i høring om milliardkopiering

Høringen mod Kim Dotcoms kopi-imperium starter i New Zealand. Ender det med udlevering til USA, kan han se frem til årevis bag tremmer.

Kim Dotcom starter mandag sin kamp mod udlevering til i USA, hvor han kan se frem til en rettergang og anklager om svindel for millioner. Foto: Michael Bradley Fold sammen
Læs mere
Foto: MICHAEL BRADLEY

Det er knap tre år siden Kim Dotcom fik besøg af 76 betjente og to helikoptere på sin landejendom i New Zealand.

Det endte dengang med en arrestation på baggrund af Kim Dotcoms hjemmeside-impirium Megaupload, hvor brugere kunne uploade og dele filer, hvilket myndigheder i en række lande mente var et slaraffenland for piratkopister af musik, film og bøger.

I mellemtiden har Kim Dotcom oprettet en ny kopi-hjemmeside, FBI har anklaget teamet bag for svindel for op mod en milliard kroner og der er blevet fremstillet en særlig stol, som Kim Dotcom ifølge The Guardian i dag kunne tage i besiddelse i retten i Auckland.

Her skal den New Zealandske dommer tage stilling til, om hvorvidt Kim Dotcom og hans medsvorne - Mathias Ortmann, Finn Batato og Bram van der Kolk - skal udleveres til rettergang i USA.

Den tyskfødte entreprenør havde ingen kommentarer til pressen, men har tidligere forsvaret sig med, at selv om hans service bliver brugt til piratkopiering, er det ikke hans ansvar. Han stiller blot en service til rådighed, som eksempelvis Dropbox.

Høringen forventes at komme til at vare flere uger.