Internet-komité i sidste øjeblik

De danske bredbåndsforbindelser skal op i fart, og nu skal der lægges en plan for, hvordan det sker. Det er i sidste øjeblik - og forhåbentlig følger der penge med, siger Dansk Industri.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et godt skridt - men i sidste øjeblik.

Det er reaktionen fra Dansk Industri oven på videnskabsminister Helge Sanders (V) udpegning af en såkaldt bredbåndskomité, der inden nytår skal komme med en plan for, hvordan der kan skrues op på Internet-hastigheden i Danmark.

»Vi er meget tilfredse med, at der nu sker noget. Det er et godt, rettidigt træk, men det er også sidste udkald, for alle andre lande ruster op nu,« siger Tom Togsverd, direktør i ITEK, Dansk Industris brancheorganisation for IT og telekommunikation.

Formand god til at klappe kage

Han roser også valget af formand for komitéen. Her er tidligere departementschef og administrerende direktør Erik Bonnerup sat i spidsen. Han sad også med i Strukturkommissionen, som forberedte kommunesammenlægningerne, og havde også dengang speciel fokus på teknologiens muligheder.

»Erik Bonnerup er en utroligt erfaren mand, der er god til at klappe en kage sammen og holde visionerne nede på jorden. Det skal jo bruges til noget bagefter,« siger Tom Togsverd.

Og pengene...?

Han opfordrer politikerne til at melde klart ud, at der også følger penge med til at realisere bredbåndskomitéens planer.

»Det vil være en rigtigt god ide at reservere nogle penge, hvis man ønsker at sætte handling bag ordene. Naturligvis er der allerede mange kasser, som adresserer IT på kryds og tværs, og jeg tror stadig på, at det i høj grad skal være markedsdrevet. Men det vil være velset, at politikerne også demonstrerer viljen til at gennemføre det,« siger Tom Togsverd.