Intern magtkamp bag Cimber-krak

Flyselskabets bestyrelsesformand kunne ikke holde ulvene fra døren. Kolomoyskys interne bank bag konkursbegæring, siger kilde.

Cimber Sterling Groups bestyrelsesformand Gregory Gurtovoy. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er endnu uklart, hvad der fik ejerne af Cimber Sterling til at trække stikket kun få dage efter de havde lovet frisk kapital til det trængte flyselskab. Men noget tyder på, at årsagen skal findes internt i Igor Kolomoyskys imperium, skriver Børsen.

Den ukrainske milliardærs forretning er hen ved 35 milliarder kroner stort, og i det perspektiv er luftfartsdivisionen forholdsvis lille.

I den forbindelse kan Cimbers fortsatte tab have vækket interessen hos overordnede dele af koncernen.

"Luftfartsfløjen er en forholdsvis lille del af det samlede imperium. Så længe, det gik godt, fik det lov til at køre. Men i det øjeblik, der skulle flere penge ind end forventet, så kom der andre ind, og de sagde nej," siger en centralt placeret men unavngiven kilde ifølge Børsen.

Gregory Gurtovoy var indsat som bestyrelsesformand i Cimber Sterling, men flere kilder peger over for Børsen på, at hans position er blevet svækket på det seneste. Det kan også have været en faktor i konkursen, som Kolomoyskys interne bank angiveligt iværksatte.

"Jeg tror, at hele setuppet er så enkelt, at Cimber Sterling bare er en ud af 100 investeringer fra Igors side, og det er kun folk som os, der synes, at et par hundrede millioner kroner er mange penge, mens det for ham er et greb i lommen," siger kilden ifølge Børsen.